Söndag!

Sov extra länge idag för känner mig inte helt ok i kroppen. Gick upp runt 7 och kissade hundarna sen blev det sängen ett par timmar till. Vädret är fantastiskt fint så jag åkte iväg en sväng. Blev ett jordspår idag. Ett kort för Lupo har aldrig spårat på det förut men det gick ju bra!
 
Han fick sitt ett litet lydnaspass och lite uppletande. Tog oss en liten promenad sen åkte vi hemåt. Ska ju jobba ikväll så måste hinna med lite hemma innan...
 
Tog med mig kameran men batteriet tog självklart slut men fick några söta foton.
 
 
Trevlig söndag på er!
 
 
 

2014-03-29

Dålig uppdate som vanligt ... Vad som har hänt sen sist är väl inte så jätte mycket. Jag har jobbat ganska mycket och sen har vi tränat.
På lydnadsfronten så har vi tagit det ganska lugnt. Jag har haft en dålig känsla och tråkig attityd vilket har smittat av ganska mycket på Lupo, så klart! Fick en hel del superbra kritik förra veckan av C . Jag behövde verkligen höra för nu har det ändrats till det bättre igen. Jag har lekt mycket och kört korta pass när Lupo är som mest taggad sen har jag planerat mycket bättre upplägget av min lydnadsträning vilket är väldigt viktigt och vilket jag inte riktigt har reflekterat så mycket över förut.
Man lär sig verkligen något nytt för varje gång vi i gänget träffas och tränar. Man lär sig mycket av att se varandras träning också och i torsdags så kändes det verkligen super igen. Både Lupo och jag hade skit bra attityd och vi tyckte det var det roligaste i världen att träna. ingångarna och sättandet som jag håller på med just nu är verkligen ett traggel moment, speciellt ingångarna. Jag tycker det är svårt och tjatigt men det ska göras och göras ordentligt för det lönar sig inte att slarva igenom momentet, vilket kommer att löna sig i slutändan. Fast så är det med all hundträning. Gör det ordentligt så slipper du göra om och göra rätt!
 
Vi har spårat en hel del och han är ju bara så duktig. C filmade mig för någon vecka sedan så om hon lägger upp filmen så lovar jag att dela den här.
Han är jätte gasad fram till spårflaggan för han vet vad vi ska göra men han klarar av att stå stilla tills jag säger spår och så fort han får näsan i backen sjunker svansen och han går in i "spårmood", blir harmonisk och bara jobbar med näsan. Än så länge är det lätta spår men han gör det bra och då blir det extra roligt.
 
Jag försöker spåra min 3 dagar i rad helst 4 sen får han vila ett par dagar och så kör vi igen. ska försöka spåra så mycket som möjlig nu när markerna är bra och innan sommarhettan kommer.
 
Min fina spårchoklad <3
 
 
Idag tog jag med min lilla familj och en frukostkorg och åkte till skogen. Helt underbart väder och solen var så varm. Vi var borta runt 2-3 timmar och då åkte vi hem och vilade lite. Efter ett par timmar åkte jag med hundarna och letade efter nya spårmarken och vi hittade lite nya fält =)
Lupo gick jätte fint och så kom det en hund och gick förbi så det blev ganska mycket störning och Lupo ville kolla in den ett par ggr men efter jag sagt till honom att jobba på istället så gick han super!
Solen var fortfarande jätte varm och jag ville verkligen inte åka hem till lägenheten så vi gick på upptäcktsfärd och hittade en ny skogsrunda. Jätte skönt och hundarna är väldigt nöjda och sussar gott nu <3
 
 
 
 
 
 
Imorgon väntas jobb igen men ska försöka uppdatera!
 
 
 
 
 

Trögt!

Förra veckan har varit himla trögt med skrivandet. Har inte blivit något alls. Jag har varit i skolan som jag skrev i måndags. Vi har haft besök av Britta, hon har föreläst om fysträning, JÄTTE intressant så var tvungen att köpa hennes bok. Sen har vi testat att sim träna våra hundar, Lupo var kanon duktig. Tyvärr blev det ingen bild men ett litet filmklipp men den är tyvärr dålig kvalite så får inte upp den. Sista dagen fick vi besök av en vet som pratade skador och lite allmänt som vi ska ha koll på. Älskar tiden i skolan =) Tyvärr går den för fort och snart är det över...
 
Jag bodde i den underbara lilla huset som förra gången och nu var det ännu mysigare då vi hade kanon väder. Blev myspromenader när vi kom tillbaka från skolan.
Mina fina<3
 
 
I helgen som varit har jag och Marc tillbringat ute på Hyppingstorp hos Hannah och Johan. Spår har stått på schemat och svårt har det varit för hundarna.
Torra fält med mycket mycket vilt. Vildsvinsbök, räv, rådjur, hare, älg, hjort jaa you name it! Och vi ska inte tala om den vind som har varit. Jisses!! Men sol har vi ändå haft!!!
Blev pannkaksfest i lördags och vem höll sig inte i närheten om lilla tant <3
 
 
Blev utepremiär i söndags med mysfrukost.
 
 
Lupo fick spåra 4dagar i rad nu och han har kämpat på riktigt bra. I söndags var det någorlunda vindstilla så det kändes som ett bra avslut innan ett par dagars vila.
Har lite saker jag ska ändra på så får vi se vad han tycker om det.
 
 
 
 
Jag har inte varit på världens bästa humör, vare sig igår eller idag så det har bara blivit promenader men ska försöka köra ett par lydnas pass nu inför helgen, om det blir träningshelg.
 
 
Hejsvejs så länge!
 

Ingen vanlig dag

Idag är det ingen vanlig dag utan Lupo & Cabbes födelsedag :-D :-D 
Hela 1år är grabbarna nu och lipsil som jag är så föll en liten tår (tillsammans med skratt) när jag kollade på klippet C hade gjort till C-barnens ära :-D
 
 
Lupo har fått tillbringa sin födelsedag på skolan men han har fått 2 stycken kalkonhalsar (en favvo) och en härlig skogspromenad på nya marker så det har nog varit helt ok ;-) 
 
Skriver från mobilen men ska uppdatera när jag kommer hem från Stockholm!
 
Helgen har varit helt super. Mkt bra träning som vanligt och både Lupo och Cabbe gör framsteg i spåret :-D.
 
Ha nu en bra måndagskväll för det ska vi ha :-)

Spår & Jobb

Igår och idag är det kvällspass på jobbet som gäller. Himla skönt med sovmorgon och då känner jag att jag hinner aktivera hundarna så mycket som jag känner att de klarar sig för dagen på. Dagarna har börjat med långpromenad och sen någon typ av aktivering, och det har blivit spår.
Spåren har känts helt okej men vi behöver spåra på nu så vi kommer framåt så vi ser fram emot långa sköna spårdagar :D
 
Leika ska få följa med till jobbet idag. Lite egen tid och helgen kommer att bestå av hundträning,hundsnack och vin, en super helg på Lövsveden! Imorgon blir det årsmöte på dobermannklubben och nästa vecka blir det skolan igen så ser fram emot dessa dagar :D
 
 
 
Trevlig helg!
 
 

Jag får skämmas.

Nu får det vara nog. Jag är SÄMST på att uppdatera här. Från och med nu ska jag verkligen försöka bättra mig. Dock tycker jag att Ella sköter uppdateringarna riktigt bra. Roliga inlägg och fina bilder. 
 
Hm, vad har hänt sen sist då? Jo jag har en liten terrorist här hemma. 1årskrisen? Finns det någon sån måntro? Cabbe är överallt och ingenstans. Ibland stänger han av hörseln och gör tvärt emot vad matte säger.. tur för honom att han är så söt så man smälter så ilskan lägger sig fort från min sida. Nääämen, ja han är rätt jobbig just nu. Vi har börjat hänga i grusgropen några gånger i veckan nu. Han springer inte så himla mycket "upp och ner" än så länge... vet inte riktigt hur mycket man kan köra dem!? men vi tar det sakta och säkert. 
 
Är riktigt sugen på att köpa en sån där kickbike till sommaren.. Ser så himla kul ut och eftersom cabbe är en runner så tror jag att de skulle passa oss bra. Dessutom har vi många många bra vägar här runtomkring. 
 
Nu är bilen inne på lagning igen så jag hoppas att dem lagar den fort så jag kan åka och träna i helgen. Saknar bästa träningsgänget. Behöver lite inspo så jag lägger i ett kol med lydnaden!
 
 

Jobb dagar är jobbiga dagar!

Nu har jag jobbet helgen och idag. Det har varit långa pass så hundarna har tyvärr inte fått lika mycket som vanligt men jag försöker gottgöra dom så mycket jag bara kan mellan varven. Hundarna har varit hemma hos sambon i helgen men idag fick dom följa med. Leika är underbar med de äldre. Hon har fått så mycket uppmärkashem. Suttit i knät och ätit massa mat (vilket är de negativa med att hon får följa med)
 
Det känns extra bra att hon får så mycket uppmärksamhet, som jag har skrivit tidigare att Lupo tar sån plats men på jobbet får Leika skina, där syns hon och lite till <3
 
Jag är fruktansvärt trött, är inte vad att gå såna pass och att jobba dag så det blir tidiga kvällar och tidiga månar.
 
Imorgon blir det en super dag för då ska jag till bästa C!
 
 
 
Hejsvejs

RSS 2.0