Folk alltså!

Var ett tag sedan jag skrev nu och hallå!!!, Bella vart är du?? ;)
 
Har inte hänt så mycket mer än att jag har jobbat och gått promenader... KUL!
Dobermann tidningen har kommit så lite bra läsning har man haft =)
 
Har också fått reda på att tjejen som skriver tidningen kommer att sluta pga en massa skitsnack i ett slutet forum. Himla tråkigt måste jag säga för hon har gjort ett super jobb med tidningen och en tidning vill väl vi alla dobber medlemar ha??!
 
Sen måste jag säga att jag tycker det är tråkigt att hon slutar pga av dessa människor, då får dom som dom vill att hon tar åt sig och kliver åt sidan. Jag förstår att hon gör det för det hade jag nog också gjort men vad betyder dessa människor?! INGENTING! Att dom kastar gojja för något så oväsentligt tyder bara på att dom tar åt sig. SKÄRPNING vi är väl vuxna människor!!!
Jag hoppas i alla fall att hon kommer att fortsätta att skriva tidningen.
 
Och nu när vi ändå är inne på skitsnack spår så måste jag bara få ur mig llite....
I senaste numret av dobermann tidningen så stod det om utskottet för avel och hälsa 2013.
Tyvärr har våran ras drabbats ganska hårt av en hjärtsjukdom kallas DCM, den har funnits i många år men på senaste tiden har den uppmarksammats här i Sverige.
Om ni vill läsa om DCM så kan ni kika här http://dobermannklubben.se/Data/Sites/1/doc/dcmhosdobermann.pdf 
 
De rekommendationer som forskarna, SDK och SKK ger är;
 
-Att vänta med avelsdebut till minst 3 år hos tik och minst 5 år hos hanar.
-Att låta tilltänkta avelsdjur genomgå en DCM-sccrening inom ett år innan parning.
-Att undvika släktskapsparningar.
-Att göra en riskbedömning avseende DCM tillsammans med en helhetsbedömning av avelsdjures förtjänster och brister vid varje enskild parning.
-Att rapportera in dödsfall till rasklubben.
-Att uppfödare just bör prioritera hundar med hög ålder och som är fria från DCM i avelsarbetet
-Att föra register av sccrenade djur och obducerade avelsdjur hjälper uppfödare i sin riskbedömning vid avelsurvalet.
-Att registrera sccreningresultat i hunddata istället för för på rasklubbens hemsida.
 
Visst det låter jätte bra om alla nu kunde hålla det. Jag personligen kan INTE förstå varför vissa mörkar att deras hundar/avkommor har dött i DCM, varför man så innerligt vill hålla kvar i sina linjer FAST att man vet att det finns DCM i släkten och då menar jag mor/far-föräldrar, när man vet att risken är så stor att någon av avkomman kommer att drabbas. Varför man avlar på unga avelsdjur. Jag föder inte själv upp men som uppfödare har man ett jäkla STORT ansvar inte bara mot valpköparna utan mot rasens överlevnad.
 
Det viktigaste just nu vore väl ändå att avla på sunda hundar framför, utställningschampion eller en tävlingshund. Jag vill inte ha en hund som presterar jätte bra i bara några år för att sedan falla ihop och dö???!!!
 
Vem vill uppleva det Bella fick uppleva med hennes älskade bästa vän?, INGEN!
 
Så nu har jag fått skriva av mig lite, bara lite....
 
Idag har vi tagit en härlig promenad så bjuder på lite bilder (igen) :D
 
 
Lite balansövning ;)
 
Ser ni godisen han försöker fånga? ;)

Ha en bra dag!
 

Flock promenad i bilder!

 

Det var alltså jag med mina två, Johanna med staffen Ozzy och Natta med frallan Wera.

SNÖ

Lupos första möte med snön skedde i morse! Stormen Sven har nog inte riktigt kommit hit men starka vindar det har vi =)
 
 

Onsdag

Har väl inte något jätte sug att skriva men som sagt så är vi hemma hos pappa och har det gott. Underbart med trädgård! Blev att dra med brorsan och hundarna till brogården och gå en sväng bland jobbiga sand backar, svettigt men ur härlig promenad. Solen var riktigt varm idag, kändes som vår :D Glömde kameran, hade nog blivit några finfina bilder.... Men nästa gång!
 
Blev lite bus på trädgården, kampade med trasa och hade ikea påse och kratta som störning. Vaaad stark lillkillen börjar bli, man blir helt svett av att kampa med han nu, men roligt att han biter hårt :)
Imorgon tänkte jag bygga upp lite "hinder" i uterummet som han ska få ta sig igenom för att hitta mig. Han har ju varit/är lite osäker bland ljud så nu är det bara att hårdträna!!!!
 
Det som är jobbigt med att vara här är att jag inte kan åka och träna på Lövsveden men jag får traggla här hemma så får vi se om det har gett resultat nästa gång jag åker till Lövsveden...
 
 
Blev lite lek med favvo bollen <3

och även en platsliggning på cirkus 1minut
 
 
 
 
Ha en bra kväll alla!
 
 
 
 
 
 

tidig morgon

Idag var jag och Cabbe uppe tidigt. Vi åkte till bilverkstaden med bilen så nu hoppas vi på att bilen kommer bli hel och körbar! Det är jobbigt att vara billös när man har hund har jag märkt. I alla fall om man har som vana att åka till vissa favoritställen som inte går att gå till. Men nu så kommer det bli ordning på vardagen igen!
 
Har under de senaste veckorna inte haft någon lust alls att träna.. Jag har kommit in i en sån där höstperiod när jag enbart går promenader och myser. Tror dock att det kan bero på att bilen inte varit körbar, så nu hoppas jag på att jag kommer tillbaka till mitt tränigssug igen! :) 
 
Cabbe mår i alla fall väldigt bra. Vi har börjat träna ensamhetsträning på allvar nu. Jag har varit SÅ himla dålig på det..... Fy skäms på mig! Men igår var han hur duktig som helst. Filmar honom när han är ensam hemma så jag ska veta om/när han börjar låta. Körde 30 minuter igår, 2 ggr och han var huuuur duktig som helst. Inte ett ljud. Så jag tänkte fortsätta så och öka successivt! 
 
Så fort jag får tillbaka bilen tänkte jag åka och väga honom. Känns som han går upp fint och jämt för sin kropp. Skulle tippa på att han ligger på 35 kg nu!? Eller mer kanske? :)
 
 

"Hemma"

Nu är jag "hemma" i Habo hos pappa. Ska vara här ett tag och ha det mysigt. Var himla bra väder att åka i, SOL och 7 plusgrader, det är fint de!
 
På vägen hem stannade jag till på domsand, en badplats precis innan Habo och släppte lös mina galningar <3
Hann knäppa några bilder innan det blev mörkt!!
 
 
 
 
 
 
Det är även första advent idag och vi har haft en jätte mysig kväll med pappsen och brorsan med skinkmackor, hjortronsglödd (supergod) och lussebullar <3
 
Ha de gott!!
 
 

RSS 2.0