Barn & Hund/Hund & barn

Förra veckan kom det upp en bild på ett barn sittandes på en hundrygg. Jag tror inte att personen som la upp denna bild kunde förvänta sig sån hysteri som det blev.
 
Jag personligen är emot hund och barn på väldigt många plan. Jag skulle aldrig lämna mina hundar utan uppsikt med barn oavsett hur snäll mina hundar är eller hur snäll barnet är för jag vill inte ens riskera att det händer något.
Barn kan inte läsa hundspråk och ofta vill dom gärna klänga, krama, busa vad vet jag och jag tycker inte det är rätt mot hunden att bara "finna sig i det" bara för att barn är barn. Var finns respekten till hunden?
Sen absolut så vill jag inte ha en hund som har några agg mot barn och dom ska kunna umgås tillsammans men under uppsikt av mig. Det är mina hundar och då mitt ansvar.
 
Här har ni en länk till Fredrik Steens blogg då han svarar på en fråga angående detta. Jag tycker han ger ett väldigt bra svar. LÄS!
http://blogg.agria.se/fredriksteen/2014/01/28/det-ar-bokstavligt-livsfarligt-for-ett-barn/#comment-456057 
 
Sen hade en annan person delat en länk på fb som var ganska intressant.
http://dogtime.com/advocacy-column-dog-bite-warning-signs.html 
 
Vad tycker ni?
 
 
Sen om annat så har vi bara fortsatt att slappa under dagen. Tog oss ut en stund (blev en timma) i snöovädret. Vi har en jätte fin fotbollsplan och åker ovanför oss så där sprang vi upp och hade roligt. Men det är alltid skönt att komma in i värmen så nu ligger hundarna och smaskar märgben <3
 
 
 
 
 
 
 
 

Slapp fredag!

Vi startar upp helgen med en riktigt slapp fredag. Vi vaknade kl 9 och då åkte vi till skogen, tog en LÅNGSAM promenad. Hundarna fick springa runt best dom ville. Vi gick genom en fårhage och pulsa fram i snön så lite jobbigt va de allt för oss alla ;)
 
När vi kom hem åt vi frukost. Hundarna fick varsitt märgben och sen dess har vi bara myst i sängen men tända ljus, kopp kaffe och playkanaler på datorn. Tror vi kommer fortsätta i detta spår resten av dagen om jag inte får ett ryck senare.
 
Bjuder på lite bilder från förra veckan!
 
 
=)!
 
 

Lövsveden

Idag bar vi av till vårat favvo ställe, Lövsveden <3
Finns inget bättre än att åka till favoriterna och träna hund, käka mat och snacka en massa hund, ÄLSKART!
 
Riktigt kallt blåsväder och var ganska jobbigt att köra. Mycket snö och halt så det gäller att ta det lugnt på vägarna.
 
Det är väldigt lätt att man fastnar vid köksbordet med sin kopp kaffe och bara pratar, pratar och pratar lite till och liksom glömmer bort tiden och det man egentligen skulle göra. Men jag fick två hundar masserade innan vi tog på oss våra varmaste kläder för att bege oss ut till stallet.
Vi har nämligen lyxen att få träna inomhus i en egen "träningshall/stall" som C & P har gjort iordning så jäkla bra!
Måste ta en bild så ni få se hur fint det är =).
 
Jag brukar alltid ta ut Lupo två pass, korta pass men för omväxlingens skull så körde vi bara ett pass idag. Lagom långt så han inte han bli för trött =) Han är härlig Lupo, min bästa choklad. Men vem tycker inte att sin/sina egna är bäst och speciella.  Jag har dock en liten extra kärlek till Cs ena hund. Han är grym, riktigt grym och världens mysfarbror!
 
Dagens träning var givande både för mig och Lupo. Vi tar oss sakta men säkert framåt. Hellre skynda långsamt så allt bli bra. =)
 
Här är en liten film från gårdagens lilla pass. Lidels parkering är inte heller fel ;) Bra störning om inte annat!
 
http://www.youtube.com/watch?v=WE13qw4daS0 
 
Leika fick till uppgift att dammsuga mattan med allt godis som vi tappar så hon var hel nöjd med dagen =)
 
 
 
Ha de gott!
 
 
 

En katt i fönstret

Jag har en till katt i fönstret och den ser ut så här!!!
 
 
Gamla tant vill hålla koll på vad som händer utanför huset.
 

Går framåt!

Lupo har haft en ganska lång vintervila och nu har vi sakta men säkert tagit upp träningen igen.
Nu innan snön kom så började jag spåra igen. Vi han spåra 8 gånger innan snön kom och jag är mycket positiv =) Han har inte backat något utan fortsätter sakta framåt och jag har börjat ta bort godis i spåret igen. Gjorde det i somras men var nog för tidigt för han började slarva och stressa framåt i spåret så vi backade lite och har nu igen börjat ta bort och det märks inget alls på honom. Han har härlig attityd och tycker det är jätte roligt att spåra.
 
 
Vi har också kommit en bit på vägen med fotgåendet. Jag har matat in det och tragglat och tragglat men nu har jag börjat ta bort handen och WOW vilken känsla när det släpper och vi gör framsteg!!! =)
 
Här är en liten film på hur det ser ut nu =)!
 
http://www.youtube.com/watch?v=LzLI1JzODPk&feature=youtu.be
 
Kram från oss!
 
 

Hänsyn!

Det här med att visa respekt och hänsyn för andra medborgare och sina hundar har vissa väldigt svårt att förstå.
Många gånger jag har mött hundar med sina mattar/hussar som bara har släppt fram sina hundar eller låtit sina lösa hundar springa fram samtidigt som dom ropar..- Hon/han är jätte snäll!
Okej??!! Men det skiter jag fullständigt i för jag vill inte ha några hundar hos mig och min flock när jag är ute och går.
Mina hundar har sina kompisar som dom får leka och umgås med och det räcker. Jag vill inte att så fort det kommer en hund så tror mina hundar att det är lekdags utan jag vill ha lite ordning och reda först. Leika bryr sig inte om andra hundar men Lupo som är 10 mån blåser upp och stressar upp sig och så vill jag inte ha det och då tycker jag det är extra viktigt att det inte kommer fram en massa hundar eller människor för den delen som ska klappa och prata. Fråga först!!!
 
Sen förstår jag inte grejen med att alla hundar måste hälsa på ALLA andra hundar. Jag går inte fram till varje människa jag möter och kramar om den, det skulle inte vara uppskattat.. Eller dom som släpper sina hundar i hundrastgård med en massa andra hundar jämt och ständigt. Jag är nog för rädd att det ska bli konflikter. Lupo vet jag att han backar inte om det skulle bli bråk och jag vet ju inte hur den andra hunden är. Visst att man kan läsa hundens språk men det kan gå fort och jag vill undvika bråk.
 
En tjej sa till mig en gång att jag måste låta min hund leka med andra hundar så dom lär sig  hundens språk. Jo jag kan förstå vad hon menar men som jag skrev längre upp så har mina hundar sina kompis och det räcker. Dom lär sig av varandra =)
 
 
 
Ha en bra dag!
 

RSS 2.0