Valpbomb

När jag ändå är i farten får ni några valpbilder på C-kullen
 
Cape Secure Conqueror "Lupo" <3
Cape Secure Code Red "Toxic" <3
Cape Secure Ca-Boom  "Cabbe"<3
 
Cape Secure Crossfire "Cross" <3
Cape Secure Classy Bitch "Ita" <3
 
Cape Secure Chaos <3
 
 
 
 
 

Valpar

Kolla runt lite på youtube och klickade på filmen på Lupo och hans syskon när dom var 5 veckor. Såååå underbart söta <3
 
http://www.youtube.com/watch?v=CrsgTZfWBMs 
 
Jag kommer aldrig glömma den dagen då jag fick reda på att jag skulle få en ny chans och att det fanns en liten brun kille till mig <3 Ohh tårarna rann av lycka och ingen var lyckligare än jag!
 
Tack underbara du för Lupo <3
 

Kameran med!

Haft en tråkig dag, inte riktigt känt mig 100. Men hundarna måste ju ut så tog med mig kameran och åkte till skogs. Blev en jätte härlig tur på drygt 2 timmar. Så nu när jag sitter framför datorn så gottar sig hundarna med varsitt ben. Finns ingen bättre känsla än när man vet att hundarna är nöjda och trötta =)
 
Fick en hel del roliga bilder så som vanligt slänger jag in en drös. :D
 
 
Helgen kommer att bestå av bara jobb så får försöka aktivera dom så mycket jag hinner. Vi få se om jag skriver något och i så fall blir det på söndag!
 
Ha en trevlig helg!

Träning

Igår åkte jag en sväng till Lövsveden igen. Blev lite halvdant men körde ett litet pass. Tränade ingångar och sättande. Går skapligt tycker jag!
 
Fia hade med sig sin kamera igår och idag fick jag ett par bilder så här har ni några.
Lupo fick skalla lite på bollen =)
Lite fotgående =)
 
Leika var själklart med och inte sen med att visa vad hon kan... Hon är fantastisk bra störning för mig och Lupo när vi tränar!!
Det kommer bli ganska mycket jobb ett par dagar nu framöver så vi får se hur mycket träning det blir men hoppas att nästa vecka blir skaplig. Vill till C och träna snart igen och så ska försöka köra på så gott jag kan hemma så nästa gång jag åker och tränar kanske jag kan gå framåt igen.
 
Hundarna har fått vara med på jobbet några gånger och dom är så duktiga. Leika är fantastisk att ha med så där för hon är så lugn och snäll. De äldre skiner upp när det finns djur runt omkring dom. (inte alla men många) sen får Leika mycket uppmärksamhet vilket hon kan behöva för hon kommer tyvärr ofta i skymundan då Lupo tar oerhört mycket plats och tid. Men skärpning från min sida också för hon ska inte hamna bakom bara för att hon är gammal och inte kräver lika mycket som Lupo.
 
 
Ha de!
 
 
 

En lyckans dag!

I tisdags kom en väldigt speciell tjej till mig. Min bästa Alex och hennes boxer Sally. Fast vi bara bor en timmes resväg ifrån varandra blir det inte så ofta som vi ses. Antingen jobbar den ena eller den andra och att åka 10mil för en kopp kaffe blir alldeles för dyrt... Men i tisdags hade jag sån tur att hon kunde komma upp över dagen =)
 
Vi köpte med oss fika och åkte till klubben. Solen sken hela dagen och det var riktigt skönt ute. Vi satt mot husväggen och fikade och vaaa skönt! Känns som våren är på G!
 
Lupo fick sitt ett lydnaspass sen fick han träna massor på passivitet, vilket INTE är hans starkaste sida...
Leika fick bara göra roliga saker som konster och springa runt på "safariparken" och bara vara så söt som Leika kan <3
Sally fick sig ett lydnaspass hon också och latja runt!!
 
Vi var borta större delen av dagen men hem och lagade lite mat sen pysslade jag om Sally och gav henne en massage. Självklart blir det en massa skitsnack med varsin skål med glass. Bra dag helt enkelt.
 
Jag är himla dålig på att skriva och skriva mycket och i detalj och tycker det är lättare och roligare med bilder så slänger in lite bilder från dagen.
 
 Tack och hej!

Tisdag!

Idag fick jag med mig sambon ut för att träna hund. Jag tänkte att han skulle få filma och ta bilder.
Spår stod på dagen schema men det gick inget vidare. Hade tänkt lägga upp filmen men det får bli en annan dag ;).
Han slarvar och har bråttom men det var ju ett tag sedan vi spårade så jag ska göra ett nytt försök imorgon och lite mer genomtänkt spår. Härlig attityd har han i alla fall och det är det viktigaste just nu att han tycker det är svin kul =)
 
Blev en kortis lydnadspass men. Lite fotgående och oj vad det har gett resultat från helgen träning. Han var med mig hela tiden och tappade inte position när jag sprang en bit. Härligt! :D Och samma sak där. Han hade en jätte härlig attityd och det är väldigt viktigt tycker jag.
 
Leika fick leta godis på fältet. Hon har fått något i tassen. En infektion tror jag så hon är lite svullen och öm så hon fick lulla runt som hon själv ville.
 
 
Lupo från idag. 11 månader <3
 
 
Bjuder på en sommarbild på min finaste sommar tant <3 
 

Ha en bra tisdagskväll!!
 

Han läser!!!

Måste bara visa er denna film på min fantastiska hund!
Han läser en rad ur min favorit bok Stephen Kings Jurtjyrkogården :D
 
http://www.youtube.com/watch?v=9_ruE1SGf00&feature=youtu.be
 
 

Helgen!

Vilken underbart jäkla rolig helg det har varit! Bästa gänget!
Vi startade hemma på Lövsveden 12,00 och höll på till kvällen. Blev 2 lydnadspass för mig och Lupo. Fotgåendet börjar kännas bättre och hans rumpa följer med fint nu =) Jag utmanar honom lite och han hänger på bra. Sen skulle jag säkert kunna göra det mycket svårare för honom men sakta men säkert , jag måste också hänga med =)!
Bella fortsatte också med fotposition med rumpflytt ;) Dom är jätte duktiga och snart kommer dom ikapp!! Cabbe fick också 2 lydnas pass och sen fick han bita lite i skinnet med Johan. JÄTTE roligt tyckte Cabbe och han kom  igång :D Lupo sjöng för fulla munnar när han hörde syskonen skälla och bita i skinnet för det är nog bland det roligaste han vet =)
 
Bella myser med lilla Disney <3
 
En del av gänget!

 
Kvällen avslutades med en riktigt lyxmiddag och massa vin. Jag och Bella hade lyxen att få stanna över natten så upp och sova ngn timme för att sedan vakna alldeles för tidigt....
Jag och Lupo gick då en mysig skogpromenad, matade fåren och pysslade i stallet. Vi hade så himla mysigt i våran ensamhet ute på landet och jag längtar så himla mycket tills man själv kan fly staden och bo på landet.
 
När Fia kom körde vi lite lydnad till innan vi skulle ha möte för östra LO (dobermannklubben). Vi hade turen att få välkomna (nja inte riktigt, vi hann inte se) lilla Mangelhaft till världen. En liten lammunge, en pojk. Lite kämpig början då han inte riktigt kunde dia själv så vi fick hjälpa honom lite. Men hur söta är dom inte??!!
 
 
 
Blev lite foton och filmer men dom är på Camillas kamera men här har ni ett klipp på Lupos och Cabbes kullsyster Ita som busar i stallet!! Gullunge!
http://www.youtube.com/watch?v=gRBOC6RZXWo&feature=youtu.be 
 
 
Som sagt en riktigt bra helg! Tack alla i Team Mangelhaft och snart kör vi igen! <3
 

Tvättstugan!

Riktigt tråkig dag idag. Kallt, snöblandat regn och grått. Passade på att ha en "vilodag" idag för vi ska köra hundträning hela helgen så vill ha lite extra go i Lupo imorgon =)
 
Vi kommer att tillbringa hela kvällen i tvättstugan, YAY och Lupo har inte riktigt varit nöjd med att få tillbringa tid där. Han är som jag nämnt tidigare lite mer försiktig av sig och då tänkte jag passa på att ha med honom där hela kvällen. Han har fått stå på bord, varit i torkskåpet och legat i tvätthög. Han har varit framme och luktat och tittat på tvättmaskinerna när dom har brummat. Vet inte riktigt men tror Lupo har mognat en aning. Han attityd är helt förändrad, sen har det säkert hjälp att han har fått följa med när jag tvättat men idag så var han inte så fjantig som han brukar utan riktigt nyfiken och glad. =)
 
Tog lite bilder på dom <3
 
 
Vi har fått oss en tur i morse i alla fall men den slutade med en arg matte. Lupo rullar sig i skit, all skit jämt och ständigt om jag inte har ögonen på honom och det är så förbannat äckligt!!
 
Till frukost blev det köttben, MUMS!
 
 
Jag längtar jätte mycket tills imorgon dels för vi ska till favvo stället, till C på Lövsveden OCH sen får vi träffa Bella och Cabbe igen.
Ska försöka fota massa och filma så återkommer jag på söndag!
 
Ha en bra helg!!
 

En underbar dag!

Jag satt och kollade igenom lite bilder och kom över bilderna från dagarna på Öland med Bella och Cabbe.
Lupo och Cabbe var nog inte mer än 4mån och jag å Bella kände inte varandra särskilt väl.
Jag frågade om hon ville följa med och hon var inte svårövertalad och det blev en av de roligaste tripper jag gjort. Bella och jag är fruktansvärt olika, både utseende mässigt och till sätt men ändå klickar det bara så jäkla bra! Från första dagen vi tog i hand,
- Hej Bella
- Hej Ella  
sen dess har Bella varit en av mina absoluta närmsta vänner. Massa kärlek till dig vännen <3 <3
 
Vi bodde i en söt liten friggebod på typ 15kvm , (som hade en väldigt romantisk solnedgång ) och nära till havet men ingen fin strand alls så vi satt ute i gräset med varsin vinare och hade det stört mysigt.
 
Lupo och Cabbe utanför friggeboden.
 
 
Vi åkte till Ölands djurpark med hundarna och de var också jätte mysigt. (dock är jag emot djurparker så mina handlingar säger emot mig men det är en annan diskussion ). Hundarna skötte sig exemplariskt. Det ända som var något att tala om var att Cabbe hjärtat tyckte INTE om doften hos lejonen, otäckt!
Dingosarna höll noga koll på oss annars så tyckte jag inte att djuren brydde sig om hundarna särskilt mycket, men dom är väl så vana antar jag. Lupo tyckte inte så jätte mycket om nöjesfältet. Konstiga saker som rörde sig fort och lät mycket.
 
Våra gullisar på Öland Djurpark
Vi har en liten film på dom också och den finns på fb. ska försöka få den till datorn. Vet inte riktigt hur jag ska göra... Men hoppas jag får till det så ska ni få se =)
 
Ha de!
 
 
 
 

Skolan!!

I 3 hela dagar har jag ägnat mig åt att plugga, plugga hund! Jag går som jag har nämnt tidigare att jag läser friskvårdskonsult-hund i Stockholm och nu var det dags igen. Vi har läst mycket om vilka skador som kan uppstå och vi har får vara med när våran lärare Anna har haft patienter. Mina hudar har narturligt vis  fått vara men det blir långa tråkiga dagar för dom. Bra passivitets träning som vi säger för att lätta på vårat eget samvete ;)
 
Några ur "gänget"
Vi har det riktigt mysig och trevligt under dessa dagar och dom går alldeles för fort. Tänk om nästan varje dag kunde se ut så här. Bara hund hund och mera hund :D
 
 
 
Jag måste säga att jag är mycket stolt över Lupo. Han har fått sitta en del i bilen men när han har fått vara med inne så har han tagit det väldigt bra. Inte mycket gnäll alls utan gillat läget och sovit. Jätte skönt =)
 
 
Lupo fick testa treadmillen, och ni som inte vet vad en treadmill är så är det ett löpband som man kan fylla med vatten. Jätte bra träning för hundar som ska rehabas eller för tränings skull.
Han tyckte allt att den va konstig och speciellt när vattnet började fyllas på. Han hade lite svårt med koordination så det var lite vingligt. Gick lättare när vatten nivån var lite högre då han fick stöd av vattnet. Mot slutet tyckte jag ändå att han accepterade det och slappnade av en aning och kanske faktiskt njöt...!
Lupo i treadmill.
 
Leika är en pärla som  vanligt. det ända man kan höra från henne är hennes snarkningar som kommer ibland. Lilla tant som verkligen aldrig är i vägen eller besvärlig <<3
 
Hon fick vara prov hund när Anna skulle visa hur vi ska gå igenom hundar.
 
 
 
 
 
Denna gång var vandrarhemet som jag brukar bo i fullt så jag fick bo i ett rum i ett hus och jag hade turen att ingen annan hyrde samtidigt så jag fick hela huset för mig själv. Ett  gammalt lantligt jätte fint hus på landet. Ett sånt där litet sött hus som jag drömmer om att själv få bo i en vacker dag.
Både jag och hundarna stor trivdes.
 
Vi började varje morgon med en långpromenad och sedan tränade jag Lupo en 10 min. Sen fick dom frukost utkastat på gräsmattan. Lite aktivering ville jag ändå ge dom innan vi skulle tillbringa minst 8 timmar på skolan.
 
 
Såå himla fin hus där jag och hundarna fick mysa till det på kvällarna.

Hade kunnat skriva mer om dagarna men det får bli nästa gång jag åker upp och det blir i mars igen så inte så långt till nästa tillfälle. Längtar redan!!!!
 
Kram från oss
 
 
 
 

Gårdagen & Idag

Hur glad blev jag inte igår när Bella ringde och sa att hon skulle komma!!! Du är fantastisk Bella, finns få som du!! <3
 
Idag åkte vi en sväng till Sharpman. Bella kollade på lite hundbyxor och sen vägde vi våra goa. Lupo ligger på 37kg och Cabbe 35kg. Stora grabbar!
 
Blev lite träning idag med men hundarna va trötta så blev korta pass!
 
Fina Bella & Cabbe
Fina Cabbe <3
 
 
Det dröjer inte allt för långe tills jag får träffa dessa godingar igen <3
 
Ha de!!
 
 

Lyckan

Hej kära vänner!
Det var alldeles för länge sen jag skrev ett inlägg nu. Har haft bloggtorka, mycket i skolan och inte riktigt haft något speciellt att skriva om. Nu känner jag dock att jag börjar komma tillbaka på banan igen. Idag är jag och Cabbe i Mjölby hos Ella och Lupo. Vi började dagen med att åka ut i skogen och jag tror att Luppe och Cabbe har saknat varandra... Dem busade och sprang tills dem inte orkade mer ;)
 
Efter de åkte vi hem en sväng och vilade... för att sedan fortsätta med lite kamp/lek för båda & sedan lydnad. Lupo och Ella är suuuuper duktiga! Jag blir impad och sjukt taggad själv till att verkligen börja träna på riktigt igen.
 
Ella kommer lägga in lite bilder sen på dem.
 
Tror vi har bästaste hundarna faktiskt ;) Nu blir det gokäk och govin! PUSSS BELLA
 
 
 

RSS 2.0