Vad är det där???!!!

Usch och fy på mig vad jag är lat! Blev ingen "vettig" träning idag heller..... Men vi har varit ute och gått i skogen och myst! Som Bella skrev så är dom Crazybananas och Lupo är också ÖVERALLT och INGENSTANS och fattar verkligen INGENTING.... Suck!, men det ska ju visst bara bli värre säger dom ;)
 
Blev dock stolt över honom idag på långpromisen då han har en tendens att rååå skälla ut alla som kommer och möter oss men inte idag :D. Det dök upp en tant med hennes 2 jack rassell från ingenstans och Lupo sa inte ett knyst och kom direkt på inkallningen å tralla så fint bredvid tills han fick varsågod kommandot efter vi gått förbi. Jag har alltid mina hundar lösa i skogen (jaa jag vet att det kanske inte är så populärt men jag är väldigt bekväm) men jag tycker att dom ska få sin "frihet" att springa av sig och lukta på allt dom vill, därför är inkallning ett MÅSTE i min familj.
 
Nu ikväll åkte jag hem till Helena och hennes flock. Det är en stor flock med små hundar. Jag själv skulle aldrig kunna en liten chiuaua men dom har sin charm och Helenas hundar har bra mentalitet så det går ju ann ;)
 
Helenas flock. Från vänster; Malva, Ebba, Mindy, Diva, Winnie & Solo Foto: Helena Nylin
 
 
 
Självklart Bella ska vi filma och jag bjuder absolut på en spårfilm :D Det går inte att filma själv så det är bara roligt för mig att ha också!
 
Vi ska ställa ut våra dårar nu i höst och jag har inte tränat alls på det och fy va svårt.... Inte våran starkaste sida men det ska nog gå ändå. Tog en bild idag där jag försökte ställa upp honom men han var mest intresserad av de som gick på gångvägen men så här blev det. Han är ganska fin min mörkchoklad <3
 
 
 

toker

Skulle kunna döpa om Cabbe till Toker just nu. Han är ju överallt och ingenstans. Känns som han kommit in i en riktigt jobbig period.. Men det är ju så det är :) det är ju ingenting som känns som en chock. Vi tränar på och kör på som vanligt i alla fall och framåt på den biten går det ju!
 
Om det blir som jag vill så kommer Ella till mig om 2 veckor så då tänkte jag att hon och jag skulle filma varandra och lägga upp här! Funderar på vad som är roligast för er att se, men tror det kanske blir lite filmer på hur vi tränar rumpflytt, kamp/lek med trasa och sedan lite konster kanske ;) 
 
Lupo är JÄTTE duktig på att spåra så om Ella tillåter så tycker jag att en spårfilm skulle vara på sin plats också!! Cabbe och jag har haft lite problem med spåret..Eftersom vi kör IPO-spår, där vi lägger godis i varje steg nu så har vi lite problem då han inte är speciellt matdriven/intresserad... Spelar liksom ingen roll hur gott gottgott vi har i spåret, han är inte speciellt sugen på att käka det över huvud taget :P Men vi tragglar på och jag ska börja göra lite övningar med käk som förhoppningsvis kan få honom lite mer sugen. 
 
Cabbe med bästavännen Moa och hennes lilla bebis i vagnen <3 

Syrran

Idag har det inte blivit så mycket hund träning inte men där i mot 2 härliga långrunder i skogen, mys<3
 
På eftermiddagen åkte jag och Lupo till Mjölby bk för att träffa Sofia som har Lupo och Cabbes kull syster, Cape Secure Classy Bitch, kallas Ita till vardags =) 
Dom är ett gäng tjejer som tränar ihop, mest lydnad, eller det var nog bara lydnad. Jätte trevliga och himla roligt gäng med hundar =) Blev nog mest impad av en Leonberger tik som ska tävla i lyd klass 2, himla härlig attityd och det var lite driv i henne, trodde jag inte att man kunde men så fel jag har!
 
Söta Ita
 
 
Vi hörs imorgon!
 

Favorit!

Denna bild på Cabbe är en av mina favoriter! Han är så jävla söt så man inte får nog. 
Nu ska jag åka hemåt. Sov kvar i Sthlm efter tentan! Nu när tentan är gjord kan jag lägga all min tid åt att träna och myyyyysa i skogen med bästa!!!! Finns inget bättre. Hörs seeeen. 

Vi kör en till bildbomb!

Som Bella skrev i förra inlägget om inkallning så har det verkligen funkar på våra busar. Jag har gjort helt annat med lilla Leika, då hon har fått en belöning (gottigott) varje gång hon har kommit och jaa det är tjat tjat och jäkla tjat OM jag inte har godis med mig och gaaalet frustrerande. Lupo kan få godis elr boll om han gör en riktigt bra inkallning MEN han ska komma till mig först sen godis, inte komma för godiset/bollens skull (som Bella skrev).
Så kan jag känna i det mesta som har med vardagen att göra. Gör det jag säger, punk! Sen självklart kan dom få belöning men jag tror det är nyttigt att ha lite krav med i bilden!
 
Nu blir det bilder i massor <3
 
Lupo & Leika
Lupo

Lupo & Leika
Lupo
Lupo & Cabbe
Cabbe <3
 
Leika <3
 
 
Ha en bra dag! Kram från oss!
 
 

Inkallning

Enda sen Lupo och Cabbe var 8 veckor har vi haft en viss inlärningsmetod när det kommer till inkallning. Vi har begärt ganska mycket av dem.
 
Såhär har det gått till:
 
- Cabbe hit. Endast ropa en gång. Då får han chansen att göra rätt och om han inte kommer då vet han att det kommer kosta honom.
(Om han INTE har kommit har jag gått fram till honom, nypt honom lite och sedan backat och ropat igen) När han sedan kommer fram har jag berömt MASSSAAAAAA!!! Lyft honom, pussat gosar osv(inte alltid godis)... Detta har tagit tid och många gånger har man velat ge upp, men NU märker man verkligen hur bra sätt det har varit.
 
Anledning till att jag tycker detta har varit så bra är för jag vill att det ska räcka med att jag ropar EN gång och inte FEM gånger.. Slipper tjat osv... OCH för att han inte alltid förväntar sig godis när han kommer. Han kommer alltså inte för att han tror att han ska få godis, utan för att han vet att han måste. 
 
Mattes ord -> hans lag.
 
Han ska veta att det jag säger är det som gäller!! och tack vare denna metod har jag fått en hund som lyssnar relativt bättre än mina föregående hundar (Musan & Akilles), där man har fått tjatat mer.
 
Självklart är det så att även Cabbe inte alltid kommer ;) :D haha. 
 
Alla har olika metoder angående detta men jag tycker denna är riktigt grym!! 
Det är alltför många gånger som man ser och hör hundägare behöva ropa 10 gånger innan hunden kommer och det är inte snyggt eller roligt :P Mina ord ska betyda något!! 
 
/// Bellaaa

SPÅR!

Nu har jag varit ute i ösregnet och spårat med båda vovvarna!
Bland det bästa är ju ändå när man varit ute och "jobbat" och få komma in i värmen, krypa ner i soffan med en kopp te och tända ljus, hundarna får var sitt lammrevben och alla bara är så nöjda, KÄRLEK <3
 
Leika fick ett spår på fält, vilket hon inte brukar få och det gick riktigt bra! Antingen spårar hon bättre på äldre dar eller så har jag ingen press på vare sig henne eller mig att det ska funka för vad hon tuffar på :D Blev ungefär 300m på högt gräs.
 
Leika från idag!
 
 
Lupo fick ett ganska svårt spår på ca 90steg. Det växlade mellan högt gräs (som på bilden ovan) till inget alls, ganska snäva svängar MEN jag älskar denna hund! Duktig som tusan (enligt mig ;) ) Han kämpar på, vid ett tillfälle antingen trampade han på ngt som han tyckte va äcklig men då är det bara se till att han SKA fortsätta, inte ömka eller störa utan bara nu kör vi! Vid spår slutet fick han idag den fina kamtrasa som vi fick av underbara Bella och OJ vad den är rolig. Det är viktigt att han kan slå över direkt från "spårmood" till lek vilket han gör riktigt fint. Glad matte igen :D
 
Jag och Lupo spårar.  (lånad bild) Foto Hannah Adsten

Tänkte också bjuda på ett klipp från youtube. Helt underbar om ni frågar mig. Här spårar han frispår, som menas med att man spårar med lös hund! Vore ju så jäkla häftigt att ha en sån hund men det är SVÅRT!
 
 
Ha de gott i busvädret!
 
 
 
 

Vill tillbaka!

Heeej!
 
Blev ingen uppdatering igår om spåret.... Gick väl sådär. Blir så arg på mig själv när jag vet vad jag SKA göra och vad jag INTE ska göra. Slarv från min sida på Lupos spår men men, idag är en ny dag och vi är påt igen! (uppdaterar senare)
 
Just nu vill jag bara tillbaka till sommaren och till underbara Gotland! Så jag gör en Bella och pumpar in en massa bilder från i sommras! Enjoy :D
 
 Lupo är lycklig på stranden i Katthammarsvik =)

Katthammarsvik strand i Östergarn =)
Raukarna i Ljugarn

Raukarna i Ljugarn
 
Slappar vid stugan i Sjauster!
 
 
 
Jag ÄLSKAR bilder så det kommer nog snart massa bilder på dom som småttingar <3
 
Ha de bäst!
 

Fläskläpp

Dem som påstår att hundträning är löjligt har aldrig tränat hund på riktigt. Blod, svett och tårar är inga ovanligheter. Idag resulterade ett missförstånd mellan mig och Cabbe som resulterade i en fläskläpp. Det är inte heller ovanligt med rivmärken över hela kroppen och diverse småsår på händerna ;) Det är trots allt ett rätt så stort djur man handskas med och just under kamp och lek är det lätt att "märken" uppkommer. Detta är ju något man får räkna med såklart!
 
Jag har lärt mig så otroligt mycket sen jag fick Cabbe. Jag tränar honom på ett HELT annat sätt än hur jag tränade Musan. Man skulle kunna säga att Camilla(uppfödaren) introducerade mig i ett helt nytt tänk och agerande som jag trivs väldigt bra med. 
 
Jag lär mig något nytt hela tiden och kommer nog aldrig vara fulllärd inom detta. Alla har sina åsiktet och sitt tycke för hur man ska träna sin hund och det viktigaste tror jag är att man gör det som känns bäst för en själv. 
 
Jag och Ella har en liten grej för oss just nu och det är att vi försöker lära dem lite cirkuskonster. Detta gör vi mestadels för att vi ska ha roligt tillsammans med dem! (Ibland blir det så mycket allvarlighet) Det är hur kul som helst och just nu kan Cabbe;
 
- Tass
- Snurra
 
vi ligger lite efter Lupo och Ella men är nog snart ikapp ;) Backa är något vi ska börja med nu! och slalom mellan benen.. hehe! Det kanske låter lite löjligt med konster, men jag kan säga att har stärkt mig och cabbes relation jättemycket.
 
Ofta ställer man så höga krav på sin hund(vilket såklart är bra) men ibland känns det som att man faktiskt glömmer att dem bara är 7 1/2 månad.... :) Duktiga är dem i alla fall. Nästa gång jag och Ella ses ska vi filma massa och lägga upp här tycker jag, eller vad säger du Ella? 
 
Det blev ett litet luddigt inlägg märker jag, haha!! men va tusan :) Nu ska jag sätta mig och läsa socialpsykologi... tenta på tisdag!!! PUSS B & C
 
 
 
Cabbe 6 månader

Det går framåt!

Idag for vi till klubben. Planen för idag var spår för båda två.
Leika fick ett 300m skogspår vilket gick superduper, lilla tant <3, och Lupo fick ett 100 steg på ett fält. Ganska högt gräs vilket vi aldrig brukar spåra på men det gick bra. Lupo har dragit mig runt spåret och slarvat lite, vi har kommit ifrån dragandet helt och han är jätte duktig nu men idag var han lite slarvig. Tror dock jag måste ha bättre spårgodis för han var inte särskilt exalterad över icas köttbullar ;)
 
Jag ska som sagt köra IPO med Lupo så vi spårar bara IPO spår, just nu valpspår med godis i varje steg men för er som inte vet vad det är så kan ni läsa det här   http://www.aktivhund.se/TavlingarProv/Grenar/ipo.asp?
menuindex=7 
 
Vi körde också vidare på fotgåendet och där har det lossnat lite med MEN vad arbete vi har kvar!, men skam den som ger sig :D
 
 
 
Lite fotposition

Lupo fick även träna platsen men störning av ett gäng labbar.

Leika <3
 
 
 
Jag hade tänkt filma spåret men batteriet var visst tomt^^ Imorgon kör vi spår igen så då om jag kommer ihåg att ladda kameran ikväll ;)
 
Ha de toppen!
 
 
 
 

bildbomb

Håller med Ella angående kloklippningen. Kommer ihåg att Cabbe tyckte det var rätt jobbigt i början och nu funkar det hur bra som helst. Jag fick "säga till honom" på skarpen och efter det har vi inte haft något problem över huvud taget. Han fick alltså helt enkelt acceptera att hans klor skulle bli klippta.
 
Att kunna hantera sin egen hund är enligt mig en självklarhet. Jag vill, precis som Ella skrev, kunna göra vad jag vill med min hund och han ska kunna lita på mig i alla lägen. Som hundägare ska man kunna känna, klämma och pilla bäst man vill på sin hund. Det underlättar väldigt mycket! 
 
Imorgon tänkte jag köra lite lydnad med Cabbe. Just nu kör vi bara korta, väldigt korta stunder och lägger all fokus på att han ska lära sig flytta rumpan. Igår på träningen i Linköping gick det jättebra och det känns som att han har börjat fatta grejen!! Man blir så glad när det går framåt :)
 
Tänkte snacka ihop mig lite med Ella och kanske börja filma varandra lite mer eller sig själv och lägga upp här. Tror det kan vara ganska kul både för er och för oss själva att kunna kolla på det =)
 
Nu ska vi ut på en kissrunda! Puss från mig och Cabbe!
 
 
Lite örontejp :)
 
<3
 
Lupo och Cabbe ligger och trängs med mig i en 80 säng på ÖLAND <3 Jag och Ella var där i somras och miljöträna och var på ölandsdjurpark!! 
 
båttur
 
djurparken!!

Klippa klor!!!

Det här med att klippa klor... Jag personligen har väldigt svårt att förstå hur man inte kan klippa klorna på sin egen hund. Jag kan förstå om man är rädd att klippa i pulpan för det är jag men att klippa klor är en hanteringsak.
Här hemma så är kloklippning en mysstund då vi pussar och kramas och man får massa godis, alltså något positivt  =)
Jag vill kunna göra vad jag vill med min hund och han/hon ska känna sig trygg oavsett vad jag gör!
 
 
 
 

Lupo efter kloklipp!
 
 
 
 
 

Presentation

Heej!
 
Det är jag som är Ella och jag tänkte skriva några rader om mig så ni vet vem jag är också!
 
Jag är 23år, bor i Mjölby (alldeles för långt från dom bästa :( ) i en 4a tillsammans med min sambo, Beagle Leika, Dobermannen Lupo och perserkatten Izze.
Leika kom till våran familj för 9år sedan men 2år senare separerade mina föräldrar så jag har haft min lilla tant i 7år för mig själv :D Leika har fått gå som sällskapshund men jag har gått många kurser så hon har varit aktiverad :)
 
Lupo som ni redan vet är snart 8mån och man kan säga att han är min första "brukshund" och planerna för honom är att köra IPO.
 
Jag pluggar till friskvårdskonsulent i Stockholm och jag hoppas i framtiden kunna arbeta med hundar :D
 
Precis som Bella skrev så kommer vi skriva ner våra tankar kring hunderiet och om våran träning med hundarna, hoppas ni kommer tillbaka!
 
 
 
 
 
 

Fredag 25/10 2013

Jag och Ella pratade häromdagen om att vi borde skaffa oss en gemensam blogg där vi kan skriva av oss om träning, tankar och funderingar eftersom Ellas och min vardag främst består av att ta hand om/träna våra vildingar. Våra hundar kommer från samma kull och föddes 10 mars 2013. Så idag är dem alltså ca 7 1/2 månad. Tyvärr så bor vi många mil ifrån varandra, men vi brukar försöka ses några gånger i månaden i alla fall och då främst hos Camilla (uppfödaren). Hon bor mittemellan oss och är den absolut bästa "tränaren" för oss och killarna. Jag tänkte presentera mig själv lite mer i detta inlägg så ni får ett litet humm om vem jag är så får Ella skriva ett eget inlägg om sig själv sen :)
 
Jag heter iaf Isabella, kallas för Bella och är i dagsläget 23 år. Jag fick min första dobermann av mina föräldrar när jag var 16 år (KORAD LP1 Dobvoyage Andine) Tyvärr så dog hon alldeles för tidigt men tänkte att jag kunde komma in på det i ett annat inlägg. Alltså, redan sen jag var ungdom;) har jag älskat rasen och varit facinerad av dess egenskaper. För mig är en dobermann den perfekta träning/familjehunden. Cabbe och jag har som plan att förhoppningsvis i framtiden kunna tävla i BSL eller IPO, men det är en LÅNG väg dit! Vi bor i en 2a i Katrineholm och kommer göra det ett bra tag framöver då jag just nu pluggar och kommer förmodligen göra det ett bra tag till. hmm, vet inte riktigt mer vad jag ska skriva just nu om "oss", skrivfingrarna har inte riktigt kommit igång helt än :).
 
Igår åkte jag och Ella förbi djurkliniken och vägde Cabbe och Lupo.
Cabbe: 31.70 kg
Lupo: 34.80 kg 
 
Cabbe är alltså en lite "minre modell" än Lupo och har alltid legat 3 kg bakom!
 
 
Cape Secure Ca-Boom & Cape Secure Conqueror! Finaste killarna.
 
KÄRLEK
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0